CBP (customs and border protection) protejează cetăţenii americani de eventualele obiecte periculoase. Fructele, vegetalele, produsele din carne se încadrează cu succes între aceste obiecte. Prima amendă este $300, a doua $500.
Uite ce-a păţit prietenul meu care an de an vizitează ţara de baştină, Suedia. Anul trecut, şi-a cumpărat un sandwich în escala de la Londra, l-a mîncat pe jumătate, restul l-a pus în rucsac. A uitat de el. Aşteptînd sosirea bagajului mare la banda rulantă, cu rucsacul pe cimentul aeroportului LAX, a fost abordat politicos de vameş:
- Aveţi fructe sau carne în bagaj?
Un cîine în lesă se agita în dreptul rucsacului.
- Nu.
Desface fermoarul şi spre satisfacţia vameşului apare jumătatea de sandwich. Una peste alta îl trece la un control mai amănunţit. Descoperă în bagajul mare un 1kg de cartofi suedezi dulci.
- Cartofiori!?
- Sînt cartofi noi ... suedezii iubesc mult soiul ăsta.
Hotărît, vameşul îi aruncă la gunoi.
- N-o să vă amendez data asta.
Dar l-au încondeiat în baza de date. Anul ăsta, de la început l-au ghidat către controlul amănunţit. Mai la fundul bagajului mare, au descoperit un salam.
- De ce n-aţi declarat acest salam de porc?
- Nu-i de porc ci de cal şi este ambalat de fabrică, în vid.
- Nu contează, are o substanţă interzisă în SUA.
Prietenul meu n-a înţeles despre ce substanţă vorbea şi n-a insistat. O să rămînă în baza de date, toată viata? Poate îl şterg după o vreme. Vorba aia: daca ai fost şi nu mai eşti, e mai rău decît dacă n-ai fost!
PS: Dar ce aduc din ţară, romanii sau ungurii? Îşi pun vameşii mîinile-n cap.
vineri, iulie 30, 2010
Salamul de cal
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
...sau cu alte cuvinte "tot era mai bine când era mai rau". Eu am patit-o asta iarna cu pateul de rata pentru revelion. Era "tartinabil" în bagajul de mâna si semana grozav cu "plasticul", faimosul exploziv. Doi electrozi si sare-n aer! Ceea ce a mirat-o grozav pe o buna prietena comuna. Am ramas cu o chestie mai putin la antreuri!
Cam asa, cu deosebirea: la tine au confiscat pateul la intrarea in avion, la el la coborire :) Pe de alta parte fiecare calator de pe mapamond transporta ceva ...
A propos de salamul de cal, am mâncat cârnat de magar, e traditional în Savoie. Nu-i rau. Uscat bine. Se spune ca un fabricant de cârnat de magar l-a luat pe fi-su sa-i arate fabrica. "Uite în masina asta bagi un magar într-o parte si iese cârnatul pe partea cealalta". "Tata, da o masina care sa faca invers ai?". "Da, maica-ta boule!".
Salamul asta de cal nu este uscat. Sub invelis baga baietii un strat de grasime ... Cind mai vin prin Franta o sa-l incerc pe ala de magar :))
Nu-i nimic extraordinar, daca n-ai sti, ar fi un cârnat ca oricare altul (slabut, fata de aia de la noi!), în Savoie faimoasa este o brânza, Reblochon, cu care se face o mâncare grozava, poate vin într-o zi cu reteta!
Trimiteți un comentariu