miercuri, aprilie 22, 2009

Florică (2) sau aventuri la Baia Mare

Printre alte sarcini de servici, colegul meu Theo din laboratorului Frecvenţe Înalte din Bucureşti, repara aparatura LECO Instruments. Odată trebuia să repare ceva la Baia Mare. M-a luat şi pe mine: băgător de seamă. Mai mult să-l surprindem pe Florică.

Ne îmbarcăm pe o cursă Tarom, ne prezentăm la întreprinderea cu pricina iar seara căutăm un hotel în Baia Mare. Toate erau ocupate. Îl sunăm pe Florică. Nu răspunde. Theo fiind şi membru de partid îmi zice:
- Partidul nu ne lasă să dormim în gară!
Căutăm hotelul partidului. La recepţie:
- Nu mai avem o cameră liberă. Vă putem plasa pe fiecare cu altcineva în cameră.
Acceptăm bucuroşi. Eu nimeresc cu un activist de partid foarte amabil. Cînd a adormit, a început să sforăie. Dar ce sforăit !!! La inhalarea aerului ridica capul şi picioarele, corpul lui devenind un fel de litera V. Am început prin a-l atenţiona timid dar pe măsura trecerii timpului îl zgîlţîiam periodic. Se întorcea pe o parte, se îneca în propria salivă şi relua sforăiturile pe alte tonuri. Ce mai, o noapte de pomină.

A doua zi, găsim o cameră la un hotel în centru, îl descoperim şi pe Florică. El ne invită seara în garsoniera lui. Florică primise acestă garsonieră încăpătoare de la Institutul de Cercetări Miniere, unde lucra pe atunci.

Ne-a surprins cu o petrecere organizată în cinstea noastră. Lume multă, Florică si amica lui fiind gazde perfecte. La plecare hotărîm planul unei excursii în împrejurimile oraşului pentru ziua următoare.

Ne prezentăm la Florică a doua zi şi găsim garsoniera inundată. Îl întreb:
- Ce s-a întîmplat?
- Ştii cum opresc ăştia apa, cînd ţi-e lumea mai dragă! Eu sau Sanda am uitat robinetul de apă caldă deschis! Spre dimineaţă, căldură mare! Scot pijamaua, Sanda la fel. Visez: ceaţă la mal. Realizez catastrofa şi sar din pat .... doar pentru o secundă, sar instantaneu înapoi. Pe jos 10 cm de apă clocotită. Cu lasoul din cordonul pijamalei lui Sanda, reuşesc să capturez un scaun. Apoi al doilea. Din scaun în scaun reuşesc să opresc apa caldă.
- Şi ce-ai făcut cu apa din cameră?
- Am deschis uşa de la intrare! Noroc că era la parter! Doar Sanda s-a plîns: i-a luat pantofii, valul.

2 comentarii:

Dan spunea...

Si Sanda, este Doamna Florica acum? Ca apa, s-o fi uscat ea!

Costel spunea...

Nu mai stiu. Florica este in Israel. Probabil in MOSAD. Incerc sa dau de el. Google nu-l scoate.
Ambele nume sint comune!