miercuri, august 10, 2011

Zora


Deoarece azi stocurile americane, băncile franceze şi revolta londoneză continuă, putem trece la povestiri locale. În iunie am avut grijă de Michiduţă. Proprietarii, un cuplu din Sacramento au recuperat-o spre dezamăgirea noastră. Am ajuns la un acord în familie, să adoptăm o căţeluşă pitbull sau combinaţie de la adăpostul de cîini.

Ocazia s-a ivit mai repede decît mă aşteptam: a venit adăpostul la noi! Un tip întreprinzător, a adus căţeluşi metişi la Whittwood Mall. Acest mall a fost renovat complet acum 2 ani: dintr-unul interior, într-altul exterior; mergi de la magazin la magazin pe alei, în aer liber. Acolo, Iris a descoperit căţeluşii într-un ţarc:
- Sînt vreo 20, diferite rase, grăbeşte-te! Sînt vaccinaţi şi fixaţi; costă $200/buc.
Sar în maşină. Ce afacerist, îi i-a cu $90/buc de la adăpost. Dacă nu se vînd, îi duce înapoi. Pe de altă parte ajută la plasarea lor, altfel mulţi sfîrşesc eutanasiaţi. Oare cum am s-o aleg? Îmi trec tot felul de idei, nici una rezonabilă. Poate mă selectează ea pe mine! :)

La faţa locului lucrurile sînt diferite. Cei mici, de o lună stau ghemuiţi unul în altul. Aia de două luni sau peste, se hîrjonesc. Grupele astea, nu mă bagă în seamă. Mai sînt 2 vîrstnici (un an) disperaţi după oameni. Poate, poate cineva îi va adopta. Si întreprinzătorul e bucuros să scape de ei, preţul lor e retuşat: $100.

Undeva lîngă scaunul pliant stă în poziţia "sit" o frumuseţe de căţel. Ignoră vizitatorii, supraveghiază hîrjoneala.
- Ce rasă e?
- Collie şi pitbull, o ea, foarte cuminte, a stat lîngă mine cînd am condus.
Am luat-o în braţe. S-a supus, liniştită. Am întrebat-o pe Iris:
- Îţi plac culorile?
- Da, e negativul lui Michiduţă: neagră c-o baveţică albă-n faţă. Vîrfurile picioarelor şi a cozii sînt deasemenea albe.

Acasă, am botezat-o Zora. După recunoaşterea noului teritoriu şi acomodarea cu Bella s-a dus liniştea noastră, vorba aia: cuminte ca-căţelul lui Melinte! Rupe, fură, muşcă şi are nişte dinţi ca acele! De cîteva zile a început să-şi recunoască numele; pînă atunci credea c-o cheamă, NU, NO sau "you little shit".

Cînd ne-au vizitat nepoţeii virtuali, i-am avertizat:
- O puteţi mîngîia doar cînd e foarte cald. O cuprinde moleşeala.
Dar Ethan e primul la fugă în clasa lui şi încercă s-o întreacă imediat. Zora după el, apucîndu-l cînd de pantalonii scurţi cînd de mînecuţă. Competiţia se transformă în panică, Ethan sărind în braţele lui taică-său. De aici, profitînd de neatenţia Zorei, s-a refugiat în casă unde meditează cu glas tare:
- This dog sucks!

10 comentarii:

Cora_ spunea...

superrrrrr, dar vrem poze, poze, poze!!! :))

Cleo spunea...

Eu nu am caine si nici pisica. Acum 'avem' niste pesti cu Vladi :) Dar! Urmaresc o emisiune pe Travel and livind, 'Cesar si cainii', pentru simplu motiv ca-mi place Cesar. E foarte bun in psihologia canina.
Ei bine, ce am observat eu este ca mai toate problemele cu cainii vin din faptul ca stapanii ii lasa sa preia controlul/conducerea. Grupul in care se afla cainele este haita lui. Iar daca haita n-are stapan, cainele va vrea sa stapaneasca.
Iti zic asta, pentru ac eu sunt dintre acei care intaresc regula: cu cat esti mai neavizat cu atat iti vine mai abitir sa dai sfaturi. :)
Acum, intreaba-l si tu pe Cesar, ca e din satul ala mare al vostru...:))

Costel spunea...

@Cora: tocmai a plecat Iris cu camera, in Italia. Sa vedem cum facem pozele!

@Cleo: Asa e, dar mai ridem si noi de Zora. In timp poate se mai potoleste (ii cad dintii...); combinatia de rase e de vina. :))
Pina si Bella o lasa! Pe Cezar, l-am vazut de citeva ori la TV. E greu sa ajungi la el.
Cam asa cum ai dori o consultanta financiara personala de la Mugur Isarescu. :)

Mihaela spunea...

Cu telefonul mobil, transferate prin
Bluetooth in calculator .

Neuroanchiloza spunea...

Trebuie sa fie ceva dog training classes prin apropiere, ca-i pacat sa ai caine si sa trebuiasca sa te tot enervezi cu el.

Cora_ spunea...

Costel, haha, tre' sa folosesti telefonul mobil. :))
Glumesc, np, o asteptam pe Iris, evident.

cronin spunea...

Eu cred că Zora, ca şi Cora şi ca toţi comentatorii de aici, îşi foloseşte dinţii în glumă. Soluţia ca să-i implantezi un dinte albastru e nemiloasă! Iar de la şcoală n-ar veni decît cu obiceiuri urîte!

Costel spunea...

@Mihaela: te referi la poze sau la consultatii financiare? Bacnotele romanesti sint semnate de guvernatorul bancii: Mugurel Isarescu?

@Neuroanchiloza: o sa incercam intii cu metode traditionale. :)

@Cora: telefonul mobil nu prea stiu sa-l folosesc. O fi crescut si-un dinte albastru de cind nu l-am mai pornit :)

@cronin: n-ai incredere in sistemul educativ! :)

Mihaela spunea...

Eu toate fotografiile le fac cu telefonul mobil si le transfer prin Bluetooth in caculator,.. asta comunicam !

Mihaela spunea...

Da, au chiar doua semnaturi, si un casier!
Numai fotografii trimit prin Bluetooth de pe telefonul mobil in calculator !