marți, decembrie 01, 2009

Lecţia de franceză

Dănuţ tocmai ne-a scris despre profesoara de franceză şi Bernard Pivot. Mi-am amintit cum am legat cu abilitate o sforicică de picioruşul unei muşte. Un zbor urmărit cu interes şi rîsete de colegii noştri. Tocmai la ora de franceză. Acum, parcă începe să-mi pară rău! 

Sau nu: temele mele pentru acasă erau fără cusur. Mă ajuta în totalitate Gabriela, verişoară de-a doua. Toate şcolile le-a urmat locuind cu mătuşi deoarece trecutul tatălui ei Simion, o urmărea permanent. Simion a petrecut 10 ani în deltă, fiind simpatizant legionar! 

Gabriela a intrat cu brio la istorie/arheologie în Iaşi. Pe atunci, fetele nu prea erau trimise pe şantiere. Ar fi scăpat arheologii ulcelele uitîndu-se după ele! Spre disperarea părinţilor, a părăsit facultatea şi a intrat la franceză, anul următor. Acum este soţia lui Eugen, fost ministru şi ambasador în Japonia. 

După atîţi ani, ar fi cazul să-i mulţumesc pentru temele perfecte. Şi Pusi, cel mai bun din clasă la franceză, mai copia temele mele. Pînă m-a prins doamna profesoară, comparînd lucrările. Mi-a interzis categoric să mai copii de la Pusi! M-am conformat.

3 comentarii:

Mihaela spunea...

http://grupareaaproape.wordpress.com/2009/05/12/bogdan-calinescu-alias-nicolas-leucassin-despre-criza-capitalismului/

- Nepotul Doamnei Profesoare.

Costel spunea...

Interesant: problema socialismului este socialismul iar problema capitalismului sunt capitaliştii.
Mai jos: Nu Geoana.

Costel spunea...

Azi de ziua unirii 2021 am primit de la Gabriela:
Taică-meu n-a fost arestat ci reţinut pentru cercetări (n-a existat proces, nici condamnare, că n-ar fi avut ce sa-i impute), trimis întîi la sinistrul Aiud şi apoi la spart şi cărat piatră pentru "magistrala albastră" unde a stat doi ani. Noroc că bunicul i-a pus de mici la treabă pe toţi şi a putut rezista. În jurul lui mulţi s-au sinucis.