vineri, octombrie 29, 2010

Alegerile de mijloc


La doi ani după alegerea preşedintelui SUA, au loc alegerile la "jumătatea termenului" pentru membrii congresului şi ai camerei reprezentanţilor. De asemenea, în California alegem noul guvernator, 30 de posturi în administraţie şi 9 propuneri. Dacă pentru poziţiile de vîrf ştim care sînt candidaţii din reclamele negative de la televizor şi radio, pentru ultimele 20 se luptă circa 50 de candidaţi de care n-am auzit niciodată. Nici google nu-i scoate, deci cum îi selectăm? Dacă eşti ciolo* îl alegi pe Carlos Moreno?

La propuneri e mai simplu, de exemplu propunerea 19: legalizarea marihuanei în California. Soroş a cheltuit $1 milion în susţinerea ei. Odată aprobată aş fuma relaxat în curte, pe sezlog, o ţigară? Da şi nu. Dacă mă reclamă vecinul la poliţia locală n-ar fi o problemă, dar dacă telefonează la FBI, am îmbulinat-o!

Tocmai ne-a vizitat Amy ** o domnişoară implicată în procesul politic:
- Neaparat să participaţi la vot.
- Pînă acum aproape nimic din voturile mele n-au adus vreun rezultat. I give up!
Totuşi merg să votez propunerea 19.:))

* membru al unei găşti latino.

** Amy cu prietenul ei Luca au vizitat în 2008 Bulgaria, Romania, Ungaria şi Germania. Rîndurile de mai jos îi aparţin:
On July 24 we went to see Obama speak near the Brandenburg gate. I thought I´d go be a good American and inform myself about Obama´s policies, seeing that I knew so very little about him even though I figured he was probably the best candidate. After waiting 4 excruciating hours in the hot sun, his very general speech (of which he read every word) about German/American relations and history (barely touching on his ideals as candidate for president) fell on tired ears. I was disappointed that he didn´t take a stronger stand on important issues like war and environment. But we were right up close and it was nice to be a part of the event.



17 comentarii:

Cora_ spunea...

Acum 2 ani in nov. eram acolo, de alegeri. Nu am vazut atata bucurie si speranta de la alegerile din ro din'96. Am inceput dimineata cu cafea gratis la starbucks, am continuat-o cu 44% reducere la Keneth Cole-ul din Beverly Hils(al 44-lea presedinte american, parca) si am incheiat-o cu un pahar de vin gratuit intr-un restaurant din hermosa beach.

Cat despre iarba, pai la venice beach se vindea ca remediu natural, erau cateva "farmacii" care pareau sa functioneze bine. N-am priceput daca era legal sau nu, dar aveau scris mare pe frontispiciu ca vand "iarba pentru uz medical", nu-mi mai aduc aminte exact termenii, dar am pe undeva si poze.

windwhisperer spunea...

salut west coast !
trimeti si la east coast...un fum :):)

Costel spunea...

Acum e un entuziasm mic. Ambii candidati la postul de guvernator sint insipizi :))
Iar despre iarba, era voie doar cu reteta.

Costel spunea...

Sigur. La pachet. :))

literelibere spunea...

aici, (Europa) vorbeau azi la TV ca alcoolul e cu mult mai daunator decat unele droguri. o fi, n-o fi?

Costel spunea...

@EuropaLibera: nu la romani. La alcool au antrenament :)

Cora_ spunea...

gata, aleserati? Cre'ca in curand incepe sa se foreze la tine in gradina... :)

Costel spunea...

Da, iar am votat degeaba. Foreaza si banutii nici nu-i pot fuma :))

Cora_ spunea...

acum dati cu rachete, aaa?? :)

Costel spunea...

Eu cred k sint chinezii care au cumparat un sistem de la compania unde lucrez. :)) Le testeaza.

Cora_ spunea...

ca sa vada daca cumpara compania... :)

compania ta e una din alea din desert si tu esti nevoit sa faci naveta cu elicopterul alb? :)

Costel spunea...

Nici chiar asa. :))

Dan spunea...

Esti putin tupeist Maître. Vrei sa fumezi maijuana pe sezlong, tu, care nu (mai) esti fumator? Zi merci ca ai voie s-o faci, pe sest, în garaj cu usa închisa! Asteapta vremuri mai bune!

Dan spunea...

@Cora
In Olanda se da pentru cataracta sau glaucom, nu stiu, ca din pacate nu am niciuna din ele!

Dan spunea...

@Litere
Cu alcoolul am ajuns la 60 de ani, perfect echilibrat (dupa parerea mea, nu stiu daca un psy ar spune la fel, nevasta mea de exemplu, nu). De droguri nu m-am atins niciodata.

Costel spunea...

Chiar daca nu mai fumez ... macar sa-l miros. :)) K bunicul lui V care fuma opium si atunci, cei 2 cîini, pisica şi cîteva şopîrle se adunau cu punctualitate în camera lui.

Cora_ spunea...

Dan - Cataracta??? Pe-asta n-o stiam...

Pai eu asteptam odata pe cineva pe o banca, langa o statie de metrou intr-o zona mai dubioasa (la Mtl), cu catelul langa mine. La un moment dat ma intreaba unul daca vreau sa cumpar... what the fu... imi spun in gand.
Il intreb: am aparenta uneia care cumpara de obicei? Imi raspunde ca nu, dar ca nu se stie niciodata, in plus, am aparenta uneia care si-ar putea permite... apoi a disparut. Eu am ramas pe banca cu catelul, tremurand amandoi cu tot cu banca. Va puteti imagina ce aparenta avea individul...
Deci daca cineva vrea sa cumpere... :))