duminică, decembrie 23, 2012

Un chici plăcut

A fost pictat pentru mine de tatăl unei prietene. A stat în LA cîteva luni şi văzîndu-l activ, fără activităţi pecuniare:
- Desenează-mi un tablou!
El m-a aprobat dar între timp l-a angajat o domniţă din Santa Monica să-i deseneze un tablou barosan aşa ca Nunta la Cana de Veronese. Respectiva avea o sufragerie cu-un geam imens şi dorea să zugrăvească peretele opus cu peisajul care se vedea pe acesta fereastră! Cînd şi-a amintit de mine, mi-a pictat rapid elementele esenţiale ale naturii: apa cu bolovanii, pădurea, poiana, cerul şi norii.
- Îţi place?
- Da.
Totuşi mi-ar fi plăcut şi-un cerb privind voiniceşte în zare şi cu picioarele în smocuri de iarbă. Precum ştiţi, copitele sînt mai greu de desenat. Cînd din întîmplare l-am atîrnat pe perete cu capul în jos, nimic nu s-a schimbat!

Ca jachetele rabatabile; poţi să le porţi pe faţă şi pe dos. Pe vremuri cînd gulerele, manşetele sau alte părţi se uzau existau servicii de întors!

6 comentarii:

Dan spunea...

E mai bine asa, fara cerb. Sus e cerul, jos e apa, albastre amândoua, nu se vede... Daca era si animalul nu mai puteai pune tabloul pe dos, cine-a mai vazut un cerb cu rotile-n sus?

Costel spunea...

Sarbatori Fericite!

windy spunea...

Hello West Coast ,
Sarbatori frumoase ! La Multi Ani cu sanatate !
de la east coast :)

Mihaela spunea...

La Mulți Ani !

Cleo spunea...

La Multi Ani, Costel!
Sanatate si povesti destule!

vio spunea...

Neaţa. Am primit un mail dubios de la tine, cu un link. E posibil să fi colectat vreun virus? Ce m-a intrigat e că e semnat, dar e scris tipic de spam check this peigi aut. :)

Totul ok?