miercuri, decembrie 10, 2008

Fios

Ieri, au venit baietii de la Verizon si mi-au instalat internetul si TV-ul pe fibra optica. Lunar pachetul costa $80 plus taxele, cu un contract anual. Internetul are viteza maxima 20/5 Mbps. La TV, avem canalele de baza, 357 la numar, dintre care 40, HD.

Dimineata au aparut 3 care vorbeau in spaniola, ex: sta bien, perfecto. Ei au tras fara dificultati cablul optic, de la stilp la casa, in 1/2 ora. Am avut grija sa izolez ciinii, sa nu le composteze echipamentul.

La ora 15:00, au sosit alti 2 instalatori care au montat o cutie in exteriorul casei. Scopul acesteia: sa transfere semnalul optic in electric, pentru cablul de 75 ohm. Unul din baieti, avea ochii foarte albastri, era proaspat lasat la vatra din armata americana, de linga Frankfurt; celalalt mai brunetel era nascut in SUA, dar parintii supravietuisera macelului din Cambodia. Cablul optic nu se poate taia sau indoi, se termina cu un plastic. Cind i-au deschis terminatia, am vrut sa ma uit si eu.
- Don't look! au strigat baietii si mi-au smuls cablul din mana. Este foarte periculos pentru ochi.

In casa, au instalat o baterie reincarcabila pentru telefon, desi nu am comandat un telefon (Voice over IP) de la Verizon, just in case. Totul s-a terminat cu brio pe la 18:00;
a) Accesul internetului: e asa de rapid incit, apare schimbarea inainte de a apasa tasta.
b) HD TV: e asa de detaliat, incit se vad cutele de pe fata moderatoarelor.

Am fost atit de epuizat incit am desfacut sticla de Armagnac, primita cadou duminica.
Merci Florin!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Bun Armagniacul, nu-i asa ?

Costel spunea...

Extraordinar. Cum a fost la revelion?