luni, februarie 02, 2009

Manhattan Beach

Cînd locuiam în oraşul Hawthorne din California, situat la numai 7 mile de Pacific, obişnuiam să mergem uneori sîmbăta la plajă, în oraşul Manhattan Beach. Trăgeam maşina la umbră în lotul nr 2, prevăzut cu aparate de parcat (25c/oră) şi eram la numai 100 de metri de ocean.

Odată, la plecare, urcînd alene strada în pantă către parcaj, obosiţi, înroşiţi şi înfometaţi, opreşte în trombă chiar lîngă noi, un camion mic. Imediat în spatele lui, la circa 5m, frînează un Ford Mustang. Din camion se dă jos un tip cu parul alb, din Mustang doi tineri.

Încep să se certe de la distanţă. Eu, cu prosoapele în mînă şi mentalitatea romanescă, stau şi ascult curios. Roşcata, mai precaută, a tras copilul pe o alee laterală. Discuţia în loc să se potolescă, se încinge. Unul din tineri zice:
- Vrei să ne batem?
Nu aşteaptă răspunsul, îşi scoate ceasul, îl predă prietenului şi îşi suflecă mînecele. Văzînd aceste pregătiri, tremurînd uşor, tipul cu părul alb se repede în camion şi apare cu un pistol.

Foarte interesat de sfirşitul conflictului, nu mă clintesc de pe trotuar. Sînt singurul spectator situat strategic la mijlocul distanţei dintre cele două tabere. Roşcata era departe, pregătită să intre în curtea unei vile.

La apariţia pistolului, tinerii s-au urcat urgent în Ford şi valea. Tipul la fel, în urmărirea lor. Asta a fost norocul vostru, altfel nu aţi fi citit acestă întîmplare americană. Nici ştirile de seară la TV şi ziarele de a doua zi n-au relatat-o.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce mai treaba cu acest cascat de ochi! Azi eram la o terasa intr-un varf de munte, si la o masa alaturata oamenii incepura sa se certe, tipa o doamna cu foc. Imediat ne intorseram capetele. Eu ma gandii la postul tau, iar al doilea gand fu o multumire k aceia care faceau galagie nu erau romani:)
Adica, domnule, deci nu numai romanii fac din astea, da?!!!:))

Costel spunea...

Corect