vineri, august 05, 2011

Don't drink and drive!


De cîteva luni Tim lucra la o companie mică, ca desenator tehnic. Avea meseria asta în DNA, tatăl lui desenase 30 de ani pentru Walt Disney. Proiectarea suferise schimbări drastice; planşeta şi creionul au fost înlocuite de autoCAD, PC şi imprimantă. Însă nu suporta biroul fără geamuri şi aerul condiţionat foşnind necontenit.

Ce bine era la TWA (Trans World Airlines) unde începuse ca încărcător de bagaje şi avansase la şef de tură; salariu mare, ore suplimentare plătite o dată şi jumătate, vacanţe, muncă în aer liber fără probleme mintale. În 1985, bilionarul Carl Icahn a cumpărat parte din acţiunile şi operaţiile companiei şi s-a autointitulat "chairman". După o multime de decizii intenţionat greşite, în 1992 compania a intrat în faliment. Asta era specialitatea Icahn: se îmbogăţea falimentînd companiile!

Pentru Tim a urmat şomajul, cursurile de autoCAD, noul serviciu. Azi mai are două ore pînă la terminarea programului şi nimic de desenat. Bate darabana încet, să nu-şi deranjeze singurul coleg rămas în birou, Bill. Bill n-aude nu vede, joacă de zor solitaire. Îl năpădesc amintirile:

Cînd am deschis cargo-ul unei curse transatlantice; şi-un labrador negru sîngerînd a sărit şi s-a tot dus pe pista de decolare! A ros cuşca pe parcursul călătoriei. Nu l-au mai găsit. Cum s-or fi descurcat cei de la TWA cu proprietarul?

Dar cînd am angajat un nou driver la căruţul de bagaje. I-am făcut instructajul de protecţie şi explicat importanţa marcajelor şi a traseelor din aeroport. La prima cursă, a tăiat de-a dreptul o pista de aterizare, motivînd economie la combustibil si timp. L-au dat afară imediat.

Dar Leah, prima nevastă, ce frumuseţe de femeie şi cît de mult am iubit-o! Dar copii noştri, acum pe la casele lor. Nu m-au mai sunat de la Thanksgiving-ul trecut! Imediat după a doua naştere, Leah mi-a spus:
- Nu mai vreau copii.
- OK.
- Există o operaţie simplă care garantează sterilizarea bărbaţilor: vasectomy.
M-am operat după vreo două săptămîni de argumentări. Chirurgul:
- Operaţia asta este aproape ireversibilă!
Mi-a dat să semnez diverse hîrtii, nu vroia să aibă probleme!

La doi ani de la operaţie, am divorţat. Au urmat mai multe relaţii, uşurate de certificatul de sterilizare pînă m-am îndrăgostit de Martha. M-am recăsătorit şi deoarece Martha vroia copii am cheltuit $10000 la chirurgie. Am redevenit fertil. Am un băieţel de 3 ani, Mark. Ieri, l-am luat de la day care. În maşină:
- Tată, tată!
Îmi arată cu degetul un nene, în automobilul de pe pista alăturată:
- Nenea ăsta bea şi conduce.
Îl văd cu-n pepsi în mînă. Rîd, Mark a văzut noile reclame contra beţivilor la volan: don't drink and drive.

5 comentarii:

Cleo spunea...

Ce miere folosesc americancele astea in glas? Ştiu o româncă cu un soţ tembel, îşi lăsase părul mare, adică nişte laţe dizgraţioase, pentru că părul i se rărea tot mai tare din cauza tinereţii veşnice...şi după un mare insucces cu 'te rog, tunde-te', a încercat şi cu 'tunde-te, arăţi ca dracu', mi-e şi scârbă să te privesc'...dar tot nu s-a tuns. Apoi i-au tot spus prietenii, ei au sărit peste 'te rog', iar el spunea că toţi sunt invidioşi. Ce-i drept, încă n-a dat peste o americancă... :)

Costel spunea...

Miere de cactus :))

Scaietina spunea...

Foarte faina povestea! Mai zi!

Neuroanchiloza spunea...

Nici in 'ireversibil' nu te mai poti increde in ziua de azi :)

Costel spunea...

@Ina: mi-a plăcut povestea cu blonda pină la cărare.
@Neuroanchiloză: Adevarat, iar acum are 2 certificate de steri/viri/litate :)