miercuri, octombrie 15, 2008

Papagalul

Sambata trecuta a fost parastasul pentru Gigi. Atmosfera grea. Discutiile instructive de la masa care a urmat slujba, au sarit de la un subiect la altul:
---> Cum sa scapi de amenda primita la o intersectie monitorizata automat. Daca masina e pe numele sotiei, pur si simplu declari judecatorului ca nu erai tu la volan. Au aparut spray-uri pentru disparitia din poze a numerelor de inmatriculare.
---> Viorel ne-a intrebat ce copil are un cuplu: ea frumoasa si proasta, el destept si urat. Copilul este destept ca mama si frumos ca tata, a venit tot el cu raspunsul.
---> Intepatura de stingray. Ce e ala? Unii ziceau ca in ramaneste este pisica de mare!? Costel m-a intrebat daca am fost vreodata la Seal Beach?
- Sigur ca da, i-am raspuns
- Stii de ce stau toti pe stanga linga pod si nu unde se varsa riul San Gabriel in Atlantic?
- Habar n-am
- Acolo e apa mai calda si stau pisicile de mare gestante, pe fund. Calci din greseala pe una si te-ai si procopsit cu o intepatura veninoasa. Tratamentul salvamarilor: apa fierbinte, in care tii piciorul intepat, minim juma de ora.
Mihai ne-a povestit ca baiatul lui a patit-o de 3 ori, la salvamar erau vreo 20 de persoane, cu picioarele in vase cu apa clocotita.
- Fiecare cu fierbatorul lui, completeaza altcineva.
---> Cutremurele. Asta a fost un subiect mult discutat ca tot n-am inteles unde e mai bine, in RO sau in LA.
---> Suna un mobil. Raspunde posesorul; un baiat mai tinerel de linga el:
- Asta parca e mobilul lui bunicu.....
Daca l-ar fi vazut pe al meu!
---> Dalmatian. Stefania a babysit nepoteii. Cel mai mare (4 ani) i-a atras atentia ca mama lui, n-a strins cacatii dalmatianului, raspinditi prin curte.
- Si tu trebuie s-o ajuti pe mamica la treburile casei; l-a povatuit Stefania. La un moment dat apare micutul, cu casca de bicicleta plina de cacati intr-o mana si cu o lopatica in cealalta.
- Gata bunica, i-am strans.
---> Papagalii. Un cird de papagali galagiosi vin dimineata si seara prin anumite orase din zona noastra. An de an sint parca mai multi. De unde au aparut? Unii credeau ca au fost scapati din custi, altii ca ar fi emigrat din Mexic! Mister
---> Am profitat de moment si le-am povestit si eu ce-am patit cu papagalul Evei. Ea ne-a invitat odata, la masa de pranz. Prezent, intr-o cusca de inaltimea unui om, era papagalul ei. Musafirii il admirau, se apropiau de cusca, el se infoia amenintator, cu zgomote de atac. Am remarcat ca doar eu ii eram pe plac. I-am servit o aluna, printre gratii. A luat-o delicat dintre degetele mele. Am prins curaj. Am deschis usita de sus si i-am intis cu teama mana.A sarit frumusel pe mana mea si m-am trezit cu el pe umar. Ce mandru m-am mai plimbat cu el vreo 15 minute printre musafiri. Nimeni nu era ca mine... El gangurea incetisor si citeodata ma lua usor de ureche. Cind m-am plictisit m-am dus la Eva si am rugat-o sa-l ia.
- Nu pun mana pe el, mie frica.
- Cum il ingrijesti?
- Are aripile taiate, ii dau de mancare, apa si curat cusca.
M-am mai rugat de unul de altul, situatia devenise nitel tragica. Pana la urma, m-am asezat pe un scaun cu spatarul inalt si tot invartind umarul pe linga spatar, l-am fortat subtil sa treaca pe el. Eva a impins scaunul langa cusca si papagalul a sarit pe ea.
Mi-am ales un loc la masa cit mai indepartat de el si cind a trebuit sa merg la toaleta, am ales o ruta ocolitoare. El insa ma urmarea din priviri permanent.Norocul meu ca nu putea zbura. Dupa mai multe paharele am uitat sa iau ruta ocolitoare si am trecut pe langa cusca.
A sarit instantaneu catre mine, eu instictiv am dat sa-l prind, el ca sa nu cada s-a agatat cu ciocul, de degetul meu. Ce cioc au astia care sparg samburi. Sange, pansamente si injuraturi.

Niciun comentariu: