joi, martie 26, 2009

Blogul lui Costel

Primesc azi un email de la Tinel:
- Eşti tare, Costele. Prin cuvîntul cheie fofeze ai ajuns cu blogul în poziţia 4, la Google. Am căutat să văd ce înseamnă înainte de a-l citi.

Fuguţa la google să-l încerc şi eu. Sînt în primii zece! Bucurie! Oare la ce-mi foloseşte? Fiind un om practic caut prin yahoo domeniul fofeze.com. Surpriză domeniul fofeze.com este available. Cum şi lui Dănuţ îi trebuie cîteva fofeze pentru camera folclorică unde acum doarme "ţiţica", imaginez un plan simplificat.

Voi căuta un meşter fofezar din nordul Moldovei, îi explic cum nenea Google ne scoate în faţă şi încercăm să le vindem pe internet. Dacă în Moldova nu mai sînt asemenea meşteri, voi încerca cu unii similari chinezi.

Nu închei capitolul căutări. Încerc cu fofează. Aici apare mai mult romanul "Sfîrlează Cu Fofează" de Victor Ion Popa. Totuşi găsesc un site unde "fofează" este folosit în sensul unei anumite părţi ale configuraţiei feminine. Închid repede situl şi-l şterg din memoria temporară, să nu mă prindă Roşcata.

Nici la cautarea prin fofelniţă nu apar în faţă, aşa că trec la vîrtelniţă. Aici găsesc un articol interesant:
De ce scriu cu î din i în Ziarul de Iaşi. Habar n-aveam: în 1990 au dat o lege nouă în ortografie!

În concluzie, dacă vreţi să găsiţi uşor Blogul lui Costel, căutaţi prin Google, cuvîntul cheie: fofeze *. Succes!

* Fofeaza

7 comentarii:

Mihaela spunea...

Dar, daca cauti Mihaelqa pe Google- Dulceata de cirese albe si amare - apare prima.

Dan spunea...

Titica doarme ilegal acolo, doar când nu sunt eu acasa. Când vin, o gasesc cuminte în patul "conjugal", dar usa de la camera taraneasca este deschisa, ca ea stie sa le deschida, nu sa le si închida la loc. Cred ca aude masina când plec de la birou, când ajung acasa totul este OK, mai putin usile care sunt vraiste!

Costel spunea...

Pentru Mihaela: asta din cauza lui q. I-ai pacalit pe astia de la google.
Pentru Danut: trebuie s-o inveti si sa inchida usa!

Dan spunea...

Gata, ma duc sa ma culc, aici este aproape miezul noptii. Titica are 14 ani, asta înseamna vreo 90 la oameni, crezi ca se mai poate face ceva? Doar s-o pun la microunde si nici asa nu-i sigur. Pisica are 7 vieti!

Costel spunea...

Noapte buna!

Anonim spunea...

În ce priveşte schimbarea ortografiei nu e vorba de o lege, ci de o recomandare absurdă, nepractică şi antinaţională. Absurdă pentru că nu face altceva decît să complice limba, în condiţiile în care numărul de greşeli de ortografie era deja mare şi înaintea introducerii lui Â/sunt. Nepractică pentru că se folosesc două litere (Î şi Â) pentru acelaşi sunet, lucru care nu se mai întîmplă în nici o altă limbă, ceea ce le creează românilor o reputaţie de oameni lipsiţi de spirit practic. Antinaţională pentru că scoate din limbă un cuvînt pur românesc şi modern ("sînt") şi îl înlocuieşte cu unul latinesc şi vechi ("sunt"), pe care lumea nu-l agreează şi de aceea nu-l foloseşte în vorbire (e mai greu de pronunţat decît "sînt").

Academia nu are dreptul să dea legi, doar Parlamentul poate face asta. Nu există o lege a limbii române, deci recomandarea Academiei nu e obligatorie pentru nimeni. Cine ţine la limba română adevărată trebuie să scrie cu Î/sînt.

Mai multe argumente în favoarea scrierii cu Î din I şi Sînt se găsesc în discuţia recentă de mai jos:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=454379

Costel spunea...

AM ÂNŢELES. BA NU. AM ÎNŢELES.