luni, ianuarie 19, 2009

Bruges

Aseară am văzut filmul In Bruges şi ne-am reamintit de vizita noastră în acest orăşel turistic medieval (decembrie 1988). Excursia a fost mai amplă, închiriasem un Opel în Germania şi ne-am oprit o noapte la Bruges. Am parcat cu plată în piaţa Markt şi ne-am plimbat prin oras interesîndu-ne de preţurile hotelurilor ieşite în cale.

Surprinzător, am găsit unul chiar în piaţa Markt. Fiind neaşteptat de ieftin am cerut să inspectăm camera. Am fost placut impresionaţi. După rezervare, pe stradă, o doamnă cu gust îmbrăcată ne-a înmînat nişte prospecte cu alte hoteluri din Bruges.
- Nu avem nevoie, chiar acum am rezervat o cameră.
I-am replicat eu binevoitor.
- Păi la hotelul ăsta!?
- Ce vreţi să spuneţi?
Duduia n-a mai răspuns, s-a îndreptat către alti turişti.

Un semn de îndoială mi se cuibarise în minte! Ne-am reîntors seara puţin după 10:30 şi obosiţi am adormit instantaneu. Nu pentru mult timp; la 11:00 cele 47 de clopote, de 27 tone cu totul, din turnul gotic de 80 m, ne-au cîntat o melodie puternică. Cîntările s-au repetat la fiecare oră. Astfel am aflat cusurul hotelului nostru: era situat pe direcţia acustică maximă a carillon-ului din turn.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant! De reţinut. Cum se numeşte hotelul? Cred că merită să suport dăngăneala de clopote într-o vacanţă cu buget redus... Mulţumiri! Maria.

Costel spunea...

Nu mai stiu. Am intrebat-o si pe
nevasta-mea! Copilul nostru (Iris)tusea noaptea. Am cumparat o sticla de brandy plata. Am baut din ea cit s-a putut. O umpleam cu apa firbinte si o tinea Iris pe piept. In concluzie: chiar cu bautura la bord si tot ne-am trezit. Era o rezonanta!

Anonim spunea...

Aha! Atunci, nu va fi greu de găsit hotelul!

drstoica spunea...

Bun, de stiut si evitat Piata Markt. :)